Bijuteriile cu smarald sunt printre cele mai elegante podoabe pe care cineva le poate detine. Culoarea innobilanta a acestei pietre pretioase este nemuritoare. Mereu in ton cu moda, bijuteriile cu smarald asigura un plus de stil, gratie si finete oricarei tinute speciale.

Smarald-povestea-unei-pietre-pretioase-sofisticate

Scurt istoric

Smaraldele sunt o categorie fascinanta a pietrelor pretioase. Ele prezinta cel mai frumos, intens si stralucitor verde pe care vi-l puteti imagina. Etimologia numelui are origini grecesti “smaragdos” si s-ar traduce ca “piatra pretioasa de culoare verde”.

Nenumerate povestiri fantastice se afla in jurul acestei pietre magnifice. Incasii si Aztecii din America de Sud, locul de unde si in prezent provin cele mai bune smaralde, considerau piatra ca fiind sfanta. Vedas, scriiptura indienilor, spune ca smaraldele au proprietati vindecatoare, aduc noroc si sporesc buna dispozitie. O alta legenda ce circula in jurul smaraldului este ca acesta ar fi facut parte din cele patru pietre pretioase date de Dumnezeu regelui Solomon.

Primele mine de smarald dateaza inca din anul 330 I.C. si erau plasate in Egipt, Cleopatra fiind recunoscuta pentru adoratia pe care le-o purta acestor pietre magnifice.

Semnificatie

Nuanta vibranta a verdelui smarald este culoarea vietii si a primaverii. Totodata, de secole intregi, este considerata culoarea frumusetii si a iubirii constante. In Roma Antica, verdele era culoarea specifica zeitei Venus, aceasta fiind zeita dragostei. Culoarea nobila a smaraldului transmite armonie, comuniunea omului cu natura, dar si bucuria de a trai.

Fiind o piatra specifica primaverii este cadoul perfect pentru o persoana nascuta in luna Mai.

Specificatii – Taietura si Culoare

Din punct de vedere al taieturii majoritatea smaraldelor au taietura ovala, rectangulara sau cabochon. Chiar si pentru un profesionist, taierea smaraldelor reprezinta o provocare, in primul rand datorita valorii ridicate a cristalului brut si in al doilea rand din cauza imperfectiunilor.

Acestea din urma nu diminueaza valoarea, deoarece atunci cand vorbim despre smarald, culoarea este cel mai important aspect. Un smarald cu o nunta vie, vibranta, dar care prezinta imperfectiuni, este mai valoros decat un smarald care nu are imperfectiuni, dar are o culoare mai “palida”. Intr-o nota poetica, profesionistii in domeniu, au denumit imperfectiunile smaraldului “jardin” deoarece seamana cu mici plante verzi situate intr-o gradina.

In prezent, multe smaralde sunt tratate cu uleiuri incolore speciale pentru a inchide porii pietrei la suprafata. Desi aceasta practica este destul de generala, exista totusi o sensibilitate a pietrei si este indicat ca bijuteria sa fie data jos inainte sa intre in contact cu substante chimice (inclusiv sapunul).

Asadar, smaraldele sunt pietre pretioase sofisticate, atat ca si taietura, cat si din punctul de vedere al genezei tumultoase care se regaseste in imperfectiunile fiecarui smarald.

Va prezentam in continuare o selectie a superbelor bijuterii cu smarald La Rosa:

Eleganta imperiala a inelului LDRA0544 se datoreaza in principal vibratiei coloristice. Nuanta de roz a aurului se imbina perfect cu verdele nobil al smaraldului si stralucirea diamantelor. Acest inel din colectia Antique La Rosa 2014 este alegerea cea mai buna pentru completarea unei tinute elegante. Disponibil la comanda, aici: goo.gl/vMFra5

Imbinand splendoarea diamantelor cu verdele smaraldului, cerceii LDEA0214 sunt o adevarata opera de arta realizata cu o precizie desavarsita de catre maestrii bijutieri La Rosa. Cerceii fac parte din colectia Antique La Rosa 2014 si sunt disponibili aici: goo.gl/YsgYcY

Cerceii LRVA0359 sunt o demonstratie de gratie si finete. Modelul cu prindere clasica se remarca prin nuanta smaraldului ce se impleteste impecabil cu rafinamentul diamantelor de 0.24 carate. Realizati din aur alb de 18 K, acestia reprezinta alegerea perfecta pentru doamnele si domnisoarele ce vor sa impresioneze prin stil si eleganta. Modelul face parte din colectia Entourage La Rosa 2014 si este disponibil aici: http://goo.gl/4V01hv