bijuterii cu perla

Perla este considerata regina pietrelor pretioase, iar bijuteriile cu perle sunt printre cele mai apreciate, remarcandu-se printr-o frumusete clasica. Sfere lucioase perfecte, forme ce ne poarta cu gandul la era baroc, finisaje superbe, calde la atingere – perlele sunt pietre pretioase pur si simplu extraordinare.

Exista doua tipuri de perle, naturale si de cultura. Cele naturale sunt foarte rare si prezinta de cele mai multe ori dimensiuni mici si forme neregulate. Exista perle naturale de dimensiuni mari si forme sferice, dar procesul de a le gasi este foarte costisitor si impractic. De aceea, majoritatea bijuteriilor folosesc perlele de cultura. Diferenta dintre cele doua tipuri de perle consta in faptul ca cele de cultura presupun interventia umana.

Calitatile Perlelor

Calitatile care determina valoarea perlelor sunt marimea, forma, culoarea, luciul, calitatea suprafetei (prezenta imperfectiunilor) si calitatea sidefului.

Daca ar trebui sa realizam o clasificare a acestori factori, am pune luciul pe primul loc. Acesta confera perlei frumusetea unica. Perlele ce se remarca printr-un luciu intens, surpind prin prezenta unor reflectii luminoase.

In cazul in care perla prezinta imperfectiuni numeroase la nivelul suprafetei, acestea pot afecta nivelul de durabilitate al pietrei si ii pot scadea valoarea. Daca acestea sunt totusi prezente, dar intr-un numar mic, se pot ascunde de o montura – astfel nescazand valoarea perlei.

Din punct de vedere al formei, perlele se gasesc in mai multe forme specifice: rotunde, semi-rotunde, tip lacrima, ovala, baroque, circulara sau de tip para. Cele mai valoroase perle din punct de vedere al formei sunt cele perfect rotunde.

Printre cele mai iubite pietre pretioase, perlele se gasesc intr-o gama variata de culori. Cele mai des intalnite sunt cele albe/crem, dar paleta de culori se extinde pana la cele mai exotice nuante.

In ceea ce priveste calitatea sidefului, aceasta este precara daca nucleul perlei este vizibil sub sidef sau daca perla are un aspect calcaros. In cazul unei calitati precare a sidefului, atat luciul, cat si durabilitatea perlei sunt afectate. Grosimea si calitatea sidefului sunt evaluate pentru a garanta certitudinea ca perlele prezinta pe langa o frumusete deosebita si un grad de durabilitate sporit.

Perlele prezinta marimi variate. In general, cu cat perla este mai mare, cu atat este mai valoroasa.

Semnificatie

Perla este cunoscuta inca din cele mai vechi veacuri si considerata timp de multe secole ca fiind cea mai valoroasa piatra pretioasa.

Exista foarte mult folclor in jurul perlei, incat este piatra specifica celor nascuti in lunile Februarie, Aprilie, Iunie, Iulie si Noiembrie si piatra astrala a zodiilor Gemeni si Rac. Totodata, frumusetea ei de basm se extinde si in jurul cifrei 3. Perla este piatra aniversarilor de 3 ani si de 30 de ani.

Va invitam sa descoperiti superbele bijuterii La Rosa ce prezinta perle sublime, montate impecabil.