Odata cu trecerea timpului, bijuteriile La Rosa devin o parte importanta in viata celor care le poarta. Ritmul alert al vietii si activitatile de zi cu zi contribuie la deteriorarea bijuteriilor, care pot fi expuse diferentelor de temperatura, poluarii, lovirilor ocazionale sau contactului prelungit cu pielea utilizatorului, fapt ce cauzeaza pierderea stralucirii lor. Deoarece bijuteriile sunt creatii pretioase, acestea merita toata atentia si ingrijirea dumneavoastra. Increditandu-le echipei din atelierul La Rosa, aceasta se va asigura ca bijuteriile dvs. vor fi pastrate intr-o stare perfecta pentru anii ce vor urma.

Atelierul La Rosa dispune de o gama larga de servicii, oferite clientilor si iubitorilor de bijuterii prin intermediul echipei de creatie si de consiliere a atelierului, dintre care mentionam:

1. Reconditionarea bijuteriilor

Daca aveti o bijuterie preferata, care si-a pierdut din aspectul atragator pe care l-a avut la inceput, va oferim posibilitatea sa o reconditionati in atelierul La Rosa. Procesul de reconditionare consta in redarea stralucirii metalului pretios, in montarea unor noi pietre pretioase, inlocuindu-le pe cele vechi sau pe cele lipsa, refacerea formei originale a bijuteriei, daca aceasta s-a pierdut de-a lungul timpului, refacerea gherutelor pentru o mai buna sustinere a pietrelor pretioase in montura.

2. Lustruirea bijuteriilor

Prin intermediul acestui serviciu, bijuteriile isi recapata stralucirea, aspectul lor exterior fiind improspatat. Piesele sunt analizate de un specialist La Rosa atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic, tinandu-se cont de criteriile de calitate, dupa care se incepe procesul prin care se imbunatateste stralucirea metalului. Acest serviciu se aplica doar bijuteriilor din aur cu finisaj lucios. Daca aceasta operatiune scoate la lumina zgarieturi usoare, acestea pot fi indepartate doar prin polisare.

3. Modificari ale dimensiunilor bijuteriilor

Doamnele si domnisoarele care doresc ca bijuteriile sa se adapteze perfect conformatiei lor pot apela la serviciul de modificare a dimensiunii bijuteriei preferate. Acest serviciu complex presupune o serie de operatiuni delicate si meticuloase. Procesul consta in reducerea sau cresterea dimensiunii elementelor ce compun bijuteria (lungirea sau micsorarea tortitei cerceilor, adaugarea sau eliminarea zalelor, schimbarea proportiilor bijuteriei).

4. Stramtarea sau largirea inelelor de logodna sau a verighetelor

Acest serviciu este util celor care doresc ca inelul de logodna sau verigheta sa fie extrem de comode la purtat. Procesul prin care sunt realizate aceste modificari consta in deschiderea corpului inelului cu un fierastrau in miniatura. Bijutierul elimina sau adauga o bucata de metal si apoi, folosind penseta, reasambleaza cele doua parti separate.

5. Realizarea de gravura personalizata in interiorul sau in exteriorul bijuteriei

Acest serviciu permite clientilor sa-si personalizeze bijuteria prin intermediul gravurii (in functie de spatiul disponibil si de constrangerile tehnice). In interiorul sau exteriorul bijuteriei pot fi gravate fie un nume, o expresie (in limba aleasa de client), o anumita data sau un simbol, elemente care adauga o nota personala piesei. In mod traditional, gravura este realizata manual, insa in ziua de astazi cele mai multe gravuri sunt realizate cu laser, deoarece aceasta tehnica ofera un grad mai inalt de regularitate a liniilor.

6. Reproducerea sau recrearea unei bijuterii

Acest serviciu este recomandat atunci cand este imposibila din punct de vedere tehnic ajustarea marimii bijuteriei sau repararea ei. De asemenea, acest serviciu este adresat clientilor care au pierdut una dintre verighetele preferate sau unul dintre cerceii din perechea favorita. Clientul aduce modelul ramas intr-unul dintre magazinele La Rosa iar bijutierii recreeaza piesa pierduta prin intermediul unei simulari 3 D, intr-un design identic.

7. Modificarea bijuteriilor de familie

Daca aveti o bijuterie de familie pe care doriti sa o modificati dupa preferintele dvs., La Rosa va ofera si aceasta facilitate, indiferent ca alegeti sa schimbati culoarea si forma pietrelor sau sa o modificati ca dimensiune.

8. Placarea cu rodiu a bijuteriilor din aur alb sau platina

Rodiul este utilizat de bijutieri pentru proceduri de placare prin galvanizare in baie de rodiu a bijuteriilor din aur alb sau platina, proces prin intermediul caruia acestea devin mai stralucitoare, fiind totodata protejate impotriva zgarieturilor usoare sau deteriorarilor care intervin odata cu purtarea lor permanenta.

Descoperiti si alte facilitati La Rosa in acest articol.